YAESU MD 200
 YAESU MD-200A8X

Επιτραπέζιο μικρόφωνο πάρα πολύ υψηλής πιστότητας, δυναμικό.Έχει σχεδιαστεί για λειτουργία SSB υψηλής πιστότητας, επιτρέποντας την πιστή αναπαραγωγή της φωνής του χειριστή με αμελητέα παραμόρφωση.

€249.00

DM 30
Διαθέτει διακόπτη για επιλογή ρυθμιζόμενης ή σταθερής τάσης 13.8V.
€110.00
SIRIO SD 1300U W 52794cc1414b6
SIRIO SD-1300 WIDE BAND DISCONE
Εξαιρετικής κατασκευής κεραία Discone ευρείας λήψης και εκπομπής από 25 έως 1300 MHz.
€119.00
EAntenna Multiba 5250614c14909

EAntenna Multiband Rotary Dipole CLASSIC 10/15/20m

Στιβαρή κατασκευή, αποδεκτό βάρος, αντοχή της σε ισχύ 3 kW, πλεονέκτημα περιστροφής. Αποτελείται από 3 στοιχεία τοποθετημένα το ένα επάνω από το άλλο και η τροφοδοσία της γίνεται μόνο μέσω ενός ομοαξονικού καλωδίου και στις 3 ζώνες.

€295.00

EA270ZB13EAntenna 5+8 EL
Multi-band κεραία και για
τις δυο ζώνες VHF/UHF.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί
για FM, αλλά και SSB/ CW,
με τοποθέτηση κάθετα η
οριζόντια αντίστοιχα.
€109.00
eantenna 80ocf15 windom 80m

Κεραίες Windom (Ασύμμετρα Δίπολα)

Από €99.00

Diamond Antenna 52758b7f82d85

Diamond Antenna A-144S10, (VHF)

Κατευθυνόμενη κεραία βάσης VHF υψηλής απολαβής. Καλύπτει από 144 έως 146MHz

 

€76.00

Comet CYA 1216E 56bb9ef787aea

Comet CYA-1216E

Η Comet CYA-1216E 23cm έχει πάνω από 16 dBi απολαβή και η ιαπωνική κατασκευαστική ποιότητα της θα σας παρέχει πολλά χρόνια εγγυημένη λειτουργία στους 1.2 GHz.

€159.00

Έχουμε 117 επισκέπτες συνδεδεμένους


YAESU FT-DX1200

Το YAESU FT-DX1200 έχει σχεδιαστεί τόσο για τον αρχάριο, όσο και για τις πιο απαιτητικές και ανταγωνιστικές συνθήκες χρήσης στα Contest, για το κυνήγι σταθμών DX ή σε Field Day. Παρέχει μέχρι 100 Watt σε SSB, CW, FM, και 25 Watt AM. 30 kHz έως 56 MHz.
€1 099.00

H YAESU συνεχίζοντας την παράδοση υπεροχής της σειράς “FT DX” της Yaesu, η οποία διαρκεί εδώ και δεκαετίες, μας παρουσιάζει τον FT DX 1200.

Το YAESU FT-DX1200 έχει σχεδιαστεί τόσο για τον αρχάριο, όσο και για τις πιο απαιτητικές και ανταγωνιστικές συνθήκες χρήσης στα Contest, για το κυνήγι σταθμών DX ή σε Field Day.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες και η σχεδιαστική εμπειρία που τον χαρακτηρίζουν σας εξασφαλίζουν ότι οι επιδόσεις του θα είναι εξαιρετικές στην κατηγορία του.

Ο πομποδέκτης FTDX 1200 παρέχει μέχρι 100 Watts σε SSB, CW, FM, και AM (25 Watts ισχύς φέροντος). Η τεχνολογικά προηγμένη ισοσταθμισμένη κυκλωματική διάταξη του δέκτη ανταποκρίνεται τέλεια στις σημερινές πολυσύχναστες μπάντες.

Όπως και η κορυφαία σειρά “YAESU FTDX”, το FTDX 1200 χρησιμοποιεί ταχύτατο ψηφιακό επεξεργαστή σήματος 32-bit κινητής υποδιαστολής, για να σας προσφέρει επιδόσεις που είναι παγκόσμια αναγνωρισμένες από τους ραδιοερασιτέχνες.

Η μεγάλη ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCDTFT 4.3 ιντσών παρουσιάζει ευδιάκριτα και εργονομικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες λειτουργίας του πομποδέκτη, χωρίς να κουράζει τα μάτια του χειριστή του FTDX 1200.

Ο αναλυτής φάσματος, κάτω από την κύρια περιοχή ενδείξεων της οθόνης LCD, προσφέρει στον χειριστή τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση της μπάντας και τον διευκολύνει σημαντικά, είτε σε ένα χαλαρό QSO με φίλους, είτε στο πιο δύσκολο κυνήγι του DX με σήματα που πρέπει να ανασυρθούν μέσα από τον θόρυβο.

Τα προσφερόμενα προαιρετικά αξεσουάρ εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του πομποδέκτη, ώστε κάνουν το FTDX 1200 μια πραγματικά ευέλικτη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων για όλους τους ραδιοερασιτέχνες, όποιο και να είναι το αγαπημένο τους mode.

Κάλυψη από τα 160 μέχρι τα 6 m – σε SSB/CW/FM/AM/Digital

Με μικρές διαστάσεις of 36.5 x 11.4 x 31.2 cm (Π x Υ x Β) και με βάρος μόνο 9.5 kg, ο πομποδέκτης FTDX 1200 είναι έτοιμος να προσφέρει πολύ υψηλές επιδόσεις σε όλες τις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες, από τα 160 έως τα 6 m.

Δέκτης γενικής κάλυψης, από τα 30 kHz έως τα 56 MHz. • Λειτουργία σε FM & AM – Wide και Narrow

Αξιόπιστη ισχύς εξόδου 100 Watts

Ο τελικός ενισχυτής του πομπού σας προσφέρει φασματικά «καθαρή» ισχύ εκπομπής 100 watt (μικρότερη σε ορισμένα modes). Η μεγάλη ψύκτρα συνδυάζεται με το χυτό σασί αλουμινίου για την αποτελεσματική αποβολή της θερμότητας. Ένας ανεμιστήρας ο οποίος βρίσκεται πλάι στον τελικό ενισχυτή και τα χαμηλοπερατά φίλτρα της εξόδου ψύχει το εσωτερικό του πομποδέκτη. Αυτός ο μεγάλος ανεμιστήρας έχει μηχανική απομόνωση από το σασί, ώστε εξαλείφεται η δόνηση και ο θόρυβος. Η ταχύτητα περιστροφής του ελέγχεται από τη θερμοκρασία του τελικού ενισχυτή, αρχίζοντας από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ενσωματωμένος προσαρμογέας κεραίας (AntennaTuner)

Ο προσαρμογέας κεραίας μεγάλης ταχύτητας περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό του πομποδέκτη. Ο προσαρμογέας χρησιμοποιεί την ευέλικτη κυκλωματική διάταξη μεταγωγής στοιχείων πηνίου – πυκνωτή (L-C). Διαθέτει επίσης μεγάλη μνήμη 100 συχνοτήτων. Τα δεδομένα προσαρμογής αποθηκεύονται αυτόματα, για να μειωθεί δραστικά ο χρόνος επαναπροσαρμογής όταν μεταβάλλεται η συχνότητα.

Υπέροχη αίσθηση της άντυγας συντονισμού

Η κύρια άντυγα συντονισμού, κατασκευασμένη από τορναριστά αλουμινένια μέρη, προσφέρει υπέροχη αίσθηση ομαλότητας και ακρίβειας στον χειριστή. Κάθε χειριστής / χειρίστρια μπορεί να ρυθμίσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του / της την αντίσταση περιστροφής της άντυγας, για τον πιο άνετο και ευχάριστο συντονισμό.

Δυνατότητα διασύνδεσης μέσω θύρας USB

Ο πομποδέκτης FTDX 1200 μπορεί να συνδεθεί με τον προσωπικό σας υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου USB, με την προαιρετική υπομονάδα διεπαφής SCU-17 InterfaceUnit. Η υπομονάδα αυτή υποστηρίζει πολλές ακόμα λειτουργίες (CAT, USBAudioIn/Out, έλεγχο TX (PTT, Key, Shift)), καθώς και αναβαθμίσεις του firmware.

Δυνατότητα εξελιγμένου απομακρυσμένου ελέγχου

Είναι δυνατός ο έλεγχος από απόσταση (CAT) χρησιμοποιώντας τη σειριακή θύρα επικοινωνίας της προαιρετικής υπομονάδας SCU-17 USB Interface Unit. Έτσι, μπορείτε να τηλεχειριστείτε τον πομποδέκτη σας από μεγάλη απόσταση!

Μεγάλη, έγχρωμη οθόνη TFT για εξαιρετική ευκρίνεια και ευκολία χρήσης

Tο FTDX 1200 διαθέτει μια μεγάλη, εντυπωσιακή οθόνη LCDTFT 4.3 ιντσών, η οποία προσφέρει υψηλή ανάλυση, μεγάλη αντίθεση και ευρεία γωνία παρατήρησης, εξασφαλίζοντας άνετη, ξεκούραστη χρήση του πομποδέκτη. Η ευρεία γωνία παρατήρησης της οθόνης προσφέρει εξαιρετική ορατότητα, ακόμα και αν δεν κοιτάτε τον πομποδέκτη από ακριβώς μπροστά. Ακόμα και σε έναν τόσο εξελιγμένο πομποδέκτη με πολλές λειτουργίες όπως είναι το FTDX 1200, η οθόνη TFT κάνει πανεύκολη και βολική τη χρήση με οποιεσδήποτε συνθήκες!

  • Διαγραμματική παρουσίαση της ροής του σήματος δέκτη από τα διάφορα στάδια
  • Δυνατότητα επιλογής αναλογικού ή ψηφιακού οργάνου ενδείξεων (τύπου μπάρας)
  • Ξεχωριστές ενδείξεις συχνότητας εκπομπής – λήψης για τα VFO-A, VFO-B
  • Εύρος ζώνης συχνοτήτων του αναλυτή φάσματος: 20kHz, 50kHz, 100kHz, 200kHz, 500kHz, ή 1MHz
  • Σε λειτουργία split, εμφανίζονται επισημάνσεις (markers) των συχνοτήτων TX και RX

Ένδειξη επιπέδων διαφόρων ρυθμίσεων

Όταν περιστρέφεται κάποιο χειριστήριο που αφορά τις ρυθμίσεις Clarifier, MicrophoneGain, SpeechProcessor, SHIFT, WIDTH, KEYER SPEED και CONTOUR, στην οθόνη TFT παρουσιάζεται ένδειξη του επιπέδου της ρύθμισης.

Πλήκτρα Cursor

Έξι πλήκτρα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στη συνηθισμένη χρήση του πομποδέκτη, βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της οθόνης TFT. Άλλες λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιηθούν πιέζοντας το πλήκτρο «SCOPE», το οποίο αλλάζει την οθόνη του αναλυτή σε οθόνη πλήκτρων διαφόρων ειδικών λειτουργιών («Function Key Display»). Ακόμα και αν απενεργοποιηθεί ο πομποδέκτης, το τελευταίο πλήκτρο ειδικής λειτουργίας που χρησιμοποιήθηκε απομνημονεύεται και επισημαίνεται.

Αναλυτής φάσματος

Το FTDX 1200 διαθέτει έναν αναλυτή φάσματος μεγάλης ταχύτητας με αυτόματη σάρωση, ο οποίος λειτουργεί παράλληλα με την άντυγα συντονισμού. Η λειτουργία του αναλυτή φάσματος που επιτρέπει τη στιγμιαία απεικόνιση των σημάτων, της έντασής τους και της κατανομής τους μέσα σε μια μπάντα, παρέχεται ως στάνταρ εξοπλισμός του πομποδέκτη. Η σάρωση του αναλυτή φάσματος έχει δυο τρόπους λειτουργίας: την κανονική λειτουργία (ΝΟRMAL), όπου εκτελείται μια σάρωση της μπάντας με πάτημα του πλήκτρου SELECT, και την αυτόματη λειτουργία (ΑUTO), όπου η μπάντα σαρώνεται ανά προκαθορισμένα διαστήματα. Κατά τη διάρκεια της σάρωσης δεν ακούγεται ο ήχος λήψης, αλλά επειδή η σάρωση γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, η διάρκεια της διακοπής του ήχου είναι μόνο περίπου ένα τρίτο του δευτερολέπτου. Αν ο χειριστής περιστρέψει γρήγορα την άντυγα για μεγάλη μεταβολή συχνότητας σε λειτουργία AUTO, εκτελείται αυτόματα μια σάρωση και ανανεώνονται οι ενδείξεις φάσματος στην οθόνη. Αυτό επιτρέπει το συντονισμό με ταυτόχρονη παρακολούθηση του φάσματος σε πραγματικό χρόνο. Όταν σταματήσει ο συντονισμός με την άντυγα, επανέρχεται ο ήχος του δέκτη. Όταν γίνεται αργή μεταβολή συχνότητας για ακριβή συντονισμό σε έναν σταθμό δεν εκτελείται σάρωση, οπότε ο ήχος λήψης δεν διακόπτεται. Συνεπώς, η λειτουργία συντονισμού – αναλυτή φάσματος έχει φυσική και ρεαλιστική αίσθηση. Οι επιπλέον λειτουργίες του αναλυτή φάσματος περιλαμβάνουν:

Έξι διαφορετικά εύρη σάρωσης: 20 kHz, 50 kHz, 100 kHz, 200 kHz, 500 kHz και 1 MHz.

Ο αναλυτής φάσματος παρουσιάζει επισήμανση των συχνοτήτων TX και RX (markers), ώστε ο χειριστής να μπορεί να ελέγξει με μια ματιά τις συχνότητες εκπομπής και λήψης. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό σε λειτουργία split.

Πατώντας το πλήκτρο SCOPE ο αναλυτής φάσματος καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης.

Η προαιρετική υπομονάδα FFT-1 παρέχει τις ακόλουθες επιπρόσθετες λειτουργίες:

Αναλυτής ακουστικού φάσματος AF-FFT (Audio Frequency Fast Fourier Transform).

Αυτή η λειτουργία πρωτοπαρουσιάστηκε στη σειρά FTDX 9000. Με τον αναλυτή αυτόν, μπορούν να παρατηρηθούν οπτικά τα ακουστικά χαρακτηριστικά των λαμβανόμενων σημάτων, η επίδραση της ρύθμισης του φίλτρου IF του δέκτη και η αποτελεσματικότητα των λειτουργιών εναντίον του QRM. Επίσης, μπορείτε να παρατηρήσετε τα ακουστικά χαρακτηριστικά του σήματος εκπομπής σας, ενώ χρησιμοποιείτε τη λειτουργία monitor. Αυτό αποτελεί σημαντικό βοήθημα για την αποδοτική ρύθμιση του παραμετρικού ισοσταθμιστή σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της φωνής σας και του μικροφώνου που χρησιμοποιείτε.

  • Κωδικοποίηση / αποκωδικοποίηση RTTY/PSK31
  • Αποκωδικοποίηση CW
  • Αυτόματος συντονισμός σε σήμα CW

Δέκτης τριπλής μετατροπής συχνότητας με εξαιρετικές επιδόσεις

Η κυκλωματική δομή του δέκτη υψηλών επιδόσεων του FTDX 1200 με τρεις μετατροπές συχνότητας επιτρέπει την απόρριψη των ανεπιθύμητων σημάτων διαμέσου φίλτρων σε κάθε βαθμίδα του δέκτη, όπως και τη βελτιστοποίηση της κατανομής της απολαβής.

Στάδια εισόδου δέκτη με κορυφαίες επιδόσεις

Η είσοδος του δέκτη εκτίθεται σε ισχυρά σήματα από την κεραία. Οι μηχανικοί της Yaesu επέλεξαν και δοκίμασαν προσεκτικά τόσο τα ενεργά στοιχεία όπως ο ενισχυτής RF, όσο και τα παθητικά στοιχεία κυκλωμάτων και τα πηνία, ώστε να μην δημιουργούνται παρασιτικά ή ανεπιθύμητα σήματα. Πιέζοντας το πλήκτρο ΑΤΤ στην πρόσοψη του πομποδέκτη, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων επιπέδων εξασθένησης των υπερβολικά ισχυρών σημάτων. Η επίδραση εξαιρετικά ισχυρών σημάτων εκτός μπάντας στον ενισχυτή εισόδου περιορίζεται ακόμα περισσότερο από τα οκτώ ζωνοπερατά φίλτρα που διαθέτει το FTDX 1200.

Αποτελεσματική απόρριψη QRM και QRN

Η αποτελεσματική απόρριψη του QRM επιτυγχάνεται διαμέσου του ψηφιακού επεξεργαστή σήματος ενδιάμεσης συχνότητας (IFDSP) που διαθέτει το FTDX 1200. Το σύστημα DSP υψηλής ταχύτητας 32-bit με κινητή υποδιαστολή (TMS320C6727B, με maximum 2800 MIPS / 2100 MFLOPS), που κατασκευάζεται από την Texas Instruments, χρησιμοποιείται πολύ αποδοτικά στο FTDX 1200. Το σήμα υφίσταται επεξεργασία με υψηλή ταχύτητα (χρονισμός στα 300 MHz).

Οι αναγνωρισμένης απόδοσης λειτουργίες IF WIDTH και IF SHIFT παρέχουν σημαντικές επιδόσεις απόρριψης του QRM.

IF SHIFT

Διατηρώντας το κανονικό εύρος ζώνης διέλευσης, η ζώνη διέλευσης μπορεί να μετακινηθεί, ώστε τα ανεπιθύμητα σήματα να βγουν έξω από αυτή (να απορριφθούν).

IF WIDTH

Ρυθμίζοντας το εύρος ζώνης διέλευσης, τα ανεπιθύμητα σήματα μπορούν να απομακρυνθούν και από τις δυο πλευρές της ζώνης διέλευσης, χωρίς να αλλάξει η σχετική θέση της. Η λειτουργία ρύθμισης του εύρους ζώνης διέλευσης μπορεί να κάνει πιο στενή τη ζώνη διέλευσης με το πάτημα ενός πλήκτρου. Αυτή η λειτουργία είναι αποτελεσματική σε ένα pile-up ή σε ένα contest, όταν τα ανεπιθύμητα σήματα βρίσκονται ακριβώς πάνω και κάτω από το επιθυμητό.

Λειτουργία CONTOUR

Η λειτουργία CONTOUR προσαρμόζει κατά ιδανικό τρόπο το ακουστικό σήμα λήψης, χωρίς να μεταβάλλει το εύρος ζώνης διέλευσης. Η λειτουργία αυτή μεταβάλλει την περιβάλλουσα της χαρακτηριστικής διέλευσης του φίλτρου IFDSP, ώστε μπορεί να μεταβληθεί μερικά η φασματική σύνθεση του σήματος μέσα στο εύρος ζώνης διέλευσης. Διαφέρει από τις λειτουργίες IFSHIFT ή IFWIDTH και μπορεί να εξασθενήσει ή να ενισχύσει επιλεκτικά το σήμα, κατά μέρος και σε όλο το εύρος της ζώνης διέλευσης. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν το ανεπιθύμητο σήμα είναι κοντά στην κεντρική συχνότητα.

Ψηφιακή μείωση θορύβου (DNR) μέσω DSP

Το εγκατεστημένο ψηφιακό κύκλωμα μείωσης θορύβου παρέχει 15 ξεχωριστές παραμέτρους. Οι σταθερές μείωσης θορύβου μπορούν να ρυθμιστούν στο καλύτερο δυνατό σημείο δοκιμάζοντας κάθε μια από τις 15 παραμέτρους στον πραγματικό θόρυβο στη μπάντα βραχέων. Οι επιθυμητές συνιστώσες του υπό λήψη σήματος ενισχύονται επιλεκτικά, ενώ οι τυχαίας μορφής συνιστώσες θορύβου απορρίπτονται αποτελεσματικά.

Φίλτρο αποκοπής σφυριγμάτων, I FNOTCH

Αυτό το κύκλωμα υψηλού συντελεστή Q έχει δυνατότητα απόρριψης των σφυριγμάτων (τόνων) κατά 70 dB ή και περισσότερο. Επιτυγχάνει την αποτελεσματική τους απομάκρυνση από το υπό λήψη σήμα. Μπορεί να γίνει επιλογή ευρείας ή στενής ζώνης ενέργειας του φίλτρου, ενώ το επίπεδο εξασθένησης των σφυριγμάτων μπορεί να ρυθμιστεί. Έτσι, τα σήματα παρεμβολών από συντονισμούς κ.λπ. παρενοχλήσεις μπορούν να απορριφθούν, χωρίς να επηρεάζεται το επιθυμητό σήμα.

Φίλτρο επιλεκτικής ενίσχυσης τόνου CW (APF, Audio Peak Filter)

Σε CW, το φίλτρο επιλεκτικής ενίσχυσης APF (Audio Peak Filter) ενισχύει μόνο το επιθυμητό σήμα CW, βελτιώνοντας τον λόγο σήματος προς θόρυβο και αυξάνοντας την καταληπτότητα του σήματος CW.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

FTdx1200 specs

Πομποδέκτες Βάσεως, Φορητοί Πομποδέκτες, Δέκτες, CB Radio, PMR, Scanners, Ραδιόφωνα, Κεραίες φορητών ασυρμάτων, Κεραίες Βραχέων, Κεραίες VHF/UHF, Κεραίες Αυτοκινήτου VHF/UHF, Κεραίες λήψης, Κεραίες CB, Antenna Tuners, Τροφοδοτικά, Diamond Antennas, Comet Antennas, Cushcraft, Alinco, Icom, Yaesu, Kenwood, Polmar, Tyt, Wouxun, Baofeng, MFJ

Cushcraft
Cushcraft

 

κατασκευή dynamicsite.gr
powered by: dynamicsite